29.6.2018

Terveisiä taas montusta! Alunperin Turussa piti sataa koko kesäkuun määrä tänään ja odotimme säätä hieman pelolla. Onneksi sade oli yöllä kastellut maan sopivan kaivuukelpoiseksi ja vihdoin ilmakin oli viileämpi, sekä mukavan tuulinen. Oikeastaan optimaalinen kaivaussää!

Ilari ja Elina mittasivat takymetrillä kaivamaamme kellarialuetta, sekä valokuvasivat paikkaa. Eteläisellä sektorilla rupesimme kaivamaan viimein maata, missä aiemmin dokumentoimamme polku sijaitsi. Polun vierialueet olivat savimaata josta pahemmin löytöjä ei tullut esiin. Kuitenkin polun varrelta, jonka maa on hiekkaisempaa paljastui todella paljon luita, lasia, sekä kattotiiliä.

Ensimmäisenä kaivauspäivänä olisi huvittanut tonkia syvemmällekkin, kun löysin tietystä paikasta paljon luuta ja vitsillä heitin, että kyllä minä sen lampaan yms. vielä sieltä kaivan esiin. Nooh, ympyrä sulkeutui kun viimein kaivoimme syvemmälle ja sain vihdoin nuo isot luut (luultavasti naudan) talteen.

Loppupäivästä kaivoin eteläpuolelta seinän vierustaa esiin. Muutamia luita ja ilmeisesti pullonsiruja lukuunottamatta en kuitenkaan löytänyt mitään erityisesti mainittavaa. Pääasia oli kuitenkin, että pääsimme laajentamaan vihdoin kellarikerroksen kaivausta. Etenkin reunojen kaivuu helpottaa paljon jatkossakin hahmottamaan rakennuksen tilojen kokonaisuutta.

Keskiaikamarkkinoiden johdosta kiinnostuneita vierailijoita oli tänäänkin todella mukavasti paikalla! Lisäksi uusi vapaaehtoisemme teki todella paljon löytöjä heti ensimmäisenä päivänä, mikä on aina motivoivaa ja todella ilahduttavaa!

– Kimmo Leijala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s