Kansallisarkiston uumenissa Turussa 19.6.2018

Tänään meillä oli vierailu Kansallisarkiston Turun toimipisteeseen. Kierros alkoi perehdytyksellä arkiston toimintaan, sen kokoelmiin ja eri tietokantoihin. Olen aiemmissa työpaikoissani tehnyt paljon arkistointihommia, kirjojen korjausta, sekä tietokantatöitä, joten varsinaisesti itelleni ei hirveän uusia asioita tullut vastaan. Oli kuitenkin makeaa päästä näkemään satoja vuosia vanhoja opuksia, jotka olivat melkoisia järkäleitä.

Lisäksi pääsimme tutustumaan konservoijien arvokkaaseen työhön. Vaikutuksen varsinkin tekivät vanhat karttapiirrokset, korjausmetodit, sekä Turun palosta selvinneet vanhat kärähtäneet asiakirjat. Lisäksi mukaan tarttui muutama oikein mainio tietokantasuositus, joista on varmasti jatkossa hyötyä monella tavalla! Valitettavasti tiettyjä asiakirjoja ei saanut kuvata tässä vaiheessa konservointia.

Juhannuksena pidämme perisuomalaiseen tapaan kaivaustaukoa.

– Kimmo Leijala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s